En Halvkokt i Folie - En halvkokt website

I ett dammigt hörn av zyberrymden har modularhjältarna äntligen fått sig ett lugnt vrå. Efter vilda protester om att man ännu inte hunnit Blahonga till Rymd-Börje så har den frispelande elektroniska stencilapparaten börjat trumma ut inaktualiteter om bandet i en Mongo House Fury backbeatkompad valstakt.

Mongotronic Mongo Modular

En Halvkokt i Folie har roat och oroat musikvärlden sedan 80-talet. Deras monster-CD "The totally OUT music of En Halvkokt i Folie!" från 1992 kom inte att förändra musiklivet radikalt. Detta individualistkollektiv och anarkistförening slipper mer eller mindre okontrollerat ut ur mentalinstitutionen för att spela. Enligt sägen brukar de medta sina instrument bärandes på dessa vandringar för att de fort skall kunna smita iväg för att senare kunna poppa upp mer eller mindre oväntat och spela igen. En gång i veckan sitter de som klistrade vid sina Radiola-mottagare för att lyssna på veckans budord från Päschy B som emellanåt inspirerar dem att skapa ny kommunicerande musik..

En Halvkokt i Folie sörjer djupt att deras rysktillverkade Mongo Modular efter ett fylleslag skadades så pass att den var bortom allt hopp. Det glädjer dem dock att detta har resulterat i en stående inbjudan till att delta på SM i hotellrumsröj, en inbjudan de hitintills tackat nej till i väntan på att SM-finalen skall sammanfalla med promotionturne för en ny platta. Mongo Modular tillverkades i en begränsad serie och efter mycket arbete lyckades medlemmarna i Halvkokt införskaffa nästan alla system som var kommersiellt tillgängliga. Numer återstår enbart mindre delar av systemet men det kan ej tas i drift då nödvändiga sovjetkomponenter ej längre står att finna. Enligt Halvkokt så var dock fylleslaget riktigt lyckat medans det pågick.

Nyheter - Varning inte ännu inaktuellt!

12 april - Spelning på Karby Gård i Täby på ett vernissage. Vernissaget varar från 12 till 17 och Halvkokt spelar cirka 15.00. Bus 611 från Mörby Centrym till hållplats Karby Gård. Tar knappt 20 minuter. Stället ligger alldeles intill busshållplatsen. Bussen avgår från Mörby Centrum cirka 4 och 34 minuter över varje heltimme hälsar en stressad tidningsman.

19 april - Spelning på Fylkingen. En av bandmedlemmarna ryktas ha blivit borttappad i trakten av Ödeshög lagom till spelningen, hurvida bandet lyckats med denna manöver lagom till spelningen återstår att se och sagda bandmedlem hävdar ivrigt att han ännu inte är vare sig borttappad eller förtappad innan han försvann bort mot diskhon. Flertalet andra akter skall vara värda att lyssna samma kväll enligt utsago.


En Halvkokt i Folie presenteras av Onda tomtar med posttequilahallucination.