Magnus random Norberg 2005 experience page

Magnus/Pictures/Norberg 2005Efter att varit på Norberg-festivalen förra året och trivdes så var det väl ganska självklart att jag skulle bevista även festivalen uti nådens år 2005. Jag fullkomligen hängde på web-siten och köpte min biljett under de första minutrarna efter att de släppts. Jag har försökt sålla ut de fotoplåtar som beskriver något av min upplevelse.

SAS Förfest hos Anders (2005-07-27)

Den nytillkommna SAS-medlemmen Anders Eliasson tyckte att vi gott kunde ha lite förfest hemma hos honom i Riddarhyttan. Han och hans fru Ylva bjöd in så fint och erbjöd oss kojplats. Vi var givetvis inte sena att nappa på erbjudandet.

Liten Mellan Stor

Daniel Araya hade tagit med sin nybyggda x0xb0x och började genast leka runt med den.

Liten Mellan Stor

Anders började genast utreda varför det inte gick bra att patcha x0xb0x boxen och annat.

Liten Mellan Stor

Själv hade jag också tagit med ett par saker och här synes Sten Björnebro (som aggerade som inlejd transportör av mig, Daniel och våra allehanda gerät) och Neriks sittandes i Studio-soffhörnan.

Liten Mellan Stor

Här en stilstudie med Sten och min Korg Minipops 7. Stens T-shirt är för övrigt från Jean-Michel Jarres Docklands concert som Sten var på. Den hade varit kul att se live, men usch vad våt tillställning det var.

Liten Mellan Stor

Men var är felet egentligen? Anders fortsätter felsökningen och nu ligger han på mage under sitt fina mixerbord. Dessutom ser ni de senaste leksakerna ovanpå sin tillfälliga transportkartong. Sådana här träffar brukar vara lämpliga tillfällen att flytta prylar som skall byta ägare.

Liten Mellan Stor

Niklas Rönnberg med flickvän och sonen Jonatan kom upp för dagen. Liten var hungrig och då prioriterar en riktig karl matning av son istället för att nörda ned sig i syntar med det övriga patrasket.

Liten Mellan Stor

Illasinnade tungor har sagt att Patrik "Polarn-P"/"Rotwang the mad Inventor" Eriksson kom farandes på damcykel, men om sanningen skall fram, och det skall den, så kom han på sin Triumph med vilken han gjorde en sommarturne.

Liten Mellan Stor

Här har vi sagda motorcykeln i en annan vy. Här kan även en del andra pikanta detaljer avslöjas. Anders och hans familj (frun Ylva och deras två döttrar) bor i ett nedlagt dagis. Motorcykelns framhjul står således på den obligatoriska hopp-hagen, men döttrarna har nu mer vuxit ur det. I bakgrunden så syns en vagn som man med fördel spänner efter häst, vilket är ett av intressena för damen i huset, men även döttrarna.

Liten Mellan Stor

När nöden kräver besök på viss lokalitet så upptäcker man vissa intressanta inredningsdetaljer. Blir man sittande länge i ångorna och man känner att ventilationen inte gör sitt till för att hålla det biologiska stridsmedlet ur ens andningssystem så finnes lämpliga motåtgärder. Toalettstolens sittring ser extra fin ut eftersom den är ny, ety ett par av traktens tonåringar av komplementärt kön hade haft sönder den under, Ehum, viss aktivitet.

Liten Mellan Stor

Här synes Patrik och Neriks samspråka med den nyss inkommne Martin Persson, vars vita Voyager synes i bakgrunden. Denna Voyager köpte han för en spotstyver, men det drar en hel del bensin så det kompenserar värdet.

Liten Mellan Stor

Ah! Nu är grillen igång! Och regnet har slagit till också! Här synes husets dam Ylva (gult paraply) grilla tillsammans med Niklas och Niklas. Familjens hund strosar förbi.

Liten Mellan Stor

Yngsta dottern i familjen var hemma, och här har hon gått fram till grillen för att värma sig i skydd av en handduk. Äldsta dottern höll sig ifrån huset, för annars skulle bara en massa polare komma förbi och då skulle det bli riktigt mycket folk, för annars är det här huset rena ungdomsgården. Men det brukar bara vara trevligt tycker Anders och Ylva, vilka har en riktigt cool attityd så till vida. ;O)

Liten Mellan Stor

Martin började fotta och han kom inte undan, i bakgrunden syns Daniel käkandes vego-korv. Notera hur vi står nära huset, det regnar ju. Det slutade senare och det gick fint att sitta ute och med tiden så klarnade molnen av och Norbergfestival-vädret (molnklart eller bara lätta moln) infann sig.

Liten Mellan Stor

Anders fick en kartong, med en kartong i med några Doephfer-moduler i av en för mig okänd herre som synes till höger. Sagda herre har en Modular-tröja och inget annat om nu någon skulle få för sig det!

Liten Mellan Stor

Daniel Araya tog med sin två-panelers Serge i en väska med väldigt porrig insida. En bärbar modular är aldrig fel att ha med sig på festen!

Liten Mellan Stor

Närbild på Daniels x0xb0x box. Verkar vara en imponerande liten tingest!

Liten Mellan Stor

Men hallå! Vi är här nu! Janne G:son Berg tittar bokstavligen in i studion just urstigen sin Saab 900. I sagda bil hade han packat in Måns och hans flickvän Ingelög, Mattias Richardsson och en tjej vars namn i skrivande stund har fallit mig ur minnet, pinsamt nog!

Liten Mellan Stor

Patrik och Måns har trevligt tillsammans.

Liten Mellan Stor

Inne i studion så har Patrik och Janne sig en trevlig stund med min EMS Synthi-A.

Liten Mellan Stor

Anders har ju varit med och startat ett band som heter Lambretta, och här är hans Lambretta!

Festivalinvigning (2005-07-28)

Liten Mellan Stor

Första inslaget på festivalen var en dansk kör, men Oooh så skönt att någon tryckt in en kör i Mimer! Helt rätt. Sen är det klart att man kanske inte är så van vid uttrycken från de danska struparna, men den här lokalen passar för en massa annan musik är bara Noise, och körsång är bara en av dem, det var vi flera som tyckte. Så, befrielse redan från första stund!

Liten Mellan Stor

Först ute i öl och mat-tältet var Band Anne, och det lät rätt gott. Dock så drog jag vidare för jag kände att jag behövde fräscha upp mig då kvällen innan hade, Ehum, slitit lite på mig.

Liten Mellan Stor

Avgående festivalgeneral hade skaffat sig en Popcorn-maskin och här synnes han sticka fram sitt Dansk/Svenska tryne strax till vänster om SAS-värdinnan. Till höger om SAS-värdinnan så hittar SAS-list-meister Per Matsson.

Liten Mellan Stor

Årets SAS-basecamp hade i år ett eget sound-system baserat på bil-batteri, diverse bilförstärkare och högtalare.

Liten Mellan Stor

Daniel trivs mitt i röran.

Klassisk fika (2005-07-29)

Liten Mellan Stor

När man är på Norberg så skall gå på Elsa Anderssons Cafe och därmed basta! Vi missade det förra året men tänkte inte göra om misstaget. Här synes Andreas och hans bror Patrik, Janne, Måns och Mattias. Det är jag själv som inte sitter ned när jag tar bilden, har tagit mer kaffe men kakorna har gått åt och gott var det!

Liten Mellan Stor

Här är sällskapet i en annan vy. Herrn bakom Mattias har jag tyvärr tappat namnet på. Man börjar väl bli senil eller något. Här sitter vi ute på den inglasade verandan, och utanför så går folk förbi i en riktigt idylisk del av Norberg. Man bara går omkring och myser.

Liten Mellan Stor

Här sitter Ingelög och festivalmediterar i den milda solen. Den här typen av stolar var för övrigt årets grej på festivalen, de fanns i massor. Jag borde tagit med en egen, men det var ju först hos Anders jag hade uppmärksammat dem så det var ju lite sent påkommet.

Liten Mellan Stor

Här har jag klivit runt och lyckats få med CAMPSAS skylten som satt på det party-tält vi hade som basecamp. Ingelög njuter fortfarande av solen.

Liten Mellan Stor

Anders och Per samspråkar emedans Patrik softar direkt på gräsmattan som det anstår en hård grabb från Lule.

Liten Mellan Stor

Daniel har varit och köpt en Pizza och Andreas slurpar lungt i sig en öl. Camp-SAS är en soft miljö denna eftermiddag.

Liten Mellan Stor

En väldigt soft miljö gör att en pirra är aldrig fel, oavsett hur lätt lasten är. Det är ju en mixer för bövelen, och mixrar kan ju väga bly och säkert 200 kg!

Liten Mellan Stor

Nä men om man inte skulle göra lite egen musik istället för att bara slökonsummera massproducerad fabrikspop? Janne är inte nödbed och går igång direkt. Här synes även Jonatan (Kymatica).

Liten Mellan Stor

Stilstudie på Janne tweakande en 606a.

Liten Mellan Stor

Det kunde man ju förstå, nu är både Daniel och Jens igång! Nu blir det åka av i Camp-SAS!

Liten Mellan Stor

Jens in action som väntat. Har har en viss twist i hela rörelsemönstret när han tweakar prylar. Vi som sett honom in action vet precis vad jag menar.

Liten Mellan Stor

Mattias skall ju alltid fotta, så då fottar jag honom!

Liten Mellan Stor

Å så måste man kolla om bilden blev bra, vilket visst är en gruppverksamhet här i Camp-SAS!

Liten Mellan Stor

Jag är satt på vaktuppdrag av Ylva, och då konsummerar jag en av mina favoritöl, Weihenstephaner. Det är en äkta Weissbier (veteöl) som är Hefe (med jästfällning) som sig bör. En del tycker inte om jästfällning, men det gör jag. Notera att denna öl är från världens äldsta bryggeri, som slog upp portarna år 1040, vilket skall jämföras med slaget i Hastings år 1066 och i Hastings har jag dessutom varit på språkkurs sommarn efter 6:an.

Liten Mellan Stor

Å det tweakas och fixas. Janne i stilstudie.

Liten Mellan Stor

Vissa är mer retro än andra, denna tös (vars namn jag tyvärr aldrig lärde mig) fottade med Polaroidkamera. Sååå tidigt 80-tal! ;O)

Liten Mellan Stor

Klart pappa skall vara med och tweaka! Anders får sig en kurs X0X av Jens.

Liten Mellan Stor

Idel ädel 99musik-adel!

Liten Mellan Stor

Daniel Araya in gig. I år hade Daniel delat upp sitt gig i två delar, lite mer djupsinnig och lugnare musik, ja lite mer skäggstrykarmusik helt enkelt. Karln har visst ambitioner och vill vara lite svår. Andra delen var mer rent dansröj, vilket jag diggar hårt. Båda var bra men på var sitt sätt.

Liten Mellan Stor

Kvinnorna i Daniels liv, hans trevliga mor Kersti hade givetvis kommit upp och i snickarbyxor hans flickvän Anna. På bordet bakom Kersti sitter Annas kompis Carro.

Liten Mellan Stor

Bröderna Erikson i förgrunden intar Daniels skäggstrykarmusik, därbakom syns Mattias, Jonatan och Per.

Liten Mellan Stor

Även 99musik-gänget diggade Daniels musik. Micke i rött sprang jag sedemera på när jag var på väg till jobbet, han jobbade på bygget i andra änden av kvarteret! Världen är inte liten, den är SKRÄMMANDE liten.

Liten Mellan Stor

Daniel slappnar av efter väl utfört gig.

Liten Mellan Stor

Slappnar av gör man givetvis bäst med bira i handen och gott sällskap som som alltid återfinns i Camp-SAS!

Liten Mellan Stor

Det är klart att festivalandet sliter hårt, och vad den blonda skönheten heter vet jag inte.

Liten Mellan Stor

Det händer att man fånar sig. Varför inte en 303a mot en vägg?

Liten Mellan Stor

Den här 303an är ett anteckningsblock!

Liten Mellan Stor

Fast det är klart att det syns bättre i lila ljus ovanpå någon from av ställning som bara stod där.

Liten Mellan Stor

Men det är klart, man skall inte köra en 303a ensam utan gärna i sällskap av en 606a.

Liten Mellan Stor

Här verkar Mattias vara väldigt borta, men är det inte... böj på huvudet...

Liten Mellan Stor

Jo, det är en fez han har på huvudet!

Liten Mellan Stor

Väl hemma på Pensionatet så känner jag för att lite spontant göra ett festivalstileben.

Liten Mellan Stor

Här en annan vy, där EMS Synthi-A har en skiva med AGF och Kymatica intryckt. I vanlig ordning är jag tvungen att aktivt utverka en Kymatica-platta mot sedvanlig betalning.

Historisk händelse (2005-07-30)

Liten Mellan Stor

Jag insåg att något speciellt var på gång och jo...

Liten Mellan Stor

JA! Jag har *KÖPT* min första festival T-shirt någonsin! Anders har varit på festivaler under 20 års med turner och då får man ju festival T-shirts men aldrig köpt en, men någon gång skall vara den första som flickan sa... vem flickan var skall vi nog inte gå in på här med hänsyn till Ylva. ;O)

Jymdskepp (2005-07-30)

Liten Mellan Stor

Det händer skuma saker på en sådan här festival. Förra året var det danskar som sprang runt och filmade och det var allmänt pinsamt. Den här festivalen så saknade vi väl inte det men det fanns andra inslag som dock var lite mer stillsamma inslag av galenskap, och här är ett, ett rymdskepp med slangar och folk som stod och skrek och gjorde allehanda andra skumma ljud. Man går in i rymdskeppet och tar in denna äkta surround-sound effekt.

Liten Mellan Stor

Rymdskeppet i stilstudie. Även den danska kören dokumenterar dumheterna. ;O)

Liten Mellan Stor

Hohnyyl! Gnyrf, gnyrf...

Drink-party (2005-07-30)

Liten Mellan Stor

Efter det så behöver man lite sprit, så varför inte lite drink-party? En flaska Farmor Hildas Krusbärsdricka har funnit sin väg till drink-partyt.

Liten Mellan Stor

Mja, det matchar nästan färgen på cidern.

Liten Mellan Stor

Måns syster Lisa är djupt nere i granskning av något, en kork kanske?

Drink-partyt var väldigt trevligt, och jag minns bland annat GCC (Gin och Coca Cola) som en lämplig drink för en hacker. Gin och Farmor Hidldas Krusbär fungerade väldigt bra det med! Drink-party med Göteborgare på en gräsmatta en eftermiddag är uppenbarligen aldrig fel.

EMS Showcase (2005-07-30)

Liten Mellan Stor

Men, men, men va faaannn... jag håller på att missa EMS Showcase... å de kör så det ryker! Sören håller på att avrundar sin session och Ida håller på att förbereda sitt övertagande.

Liten Mellan Stor

Ida har tagit över och använder en lite handfläkt och går loss på en mikrofon och får Mimer att börja gå igång igen. EMS showcase står nere på marken, så man kan stå riktigt nära.

Liten Mellan Stor

Här har Ida gått loss på en klassisk mik, notera det fjäderreverb som ligger framför henne på bordet, hon gick loss även på det med fläkten och uj vad det rungade loss i Mimer!

Liten Mellan Stor

Eh, jag börjar kolla uppåt lite och finner ljusspelet intressant.

Liten Mellan Stor

Nu har Liselott tagit över. Mmm. Jag ångrar att jag inte jag inte var med från start vid det här laget. EMS showcase är fan i mig det bästa på hela Norbergprogrammet i år! Jag är inte ensam om de åsikterna, jag finner DNs recencent sittandes och ser helt lycklig ut och hon blir glad över att jag gjort den observationen för det var precis vad hon kände. Föga förvåndande så blev recenssionen av just EMS showcase i DN bra.

Liten Mellan Stor

Liten modular i behändig väska som man lite chict kan gå runt med hade den fjärde EMS medlemmen, vars namn jag aldrig lyckades lägga på minnet. EMS folket visade sig vara väldigt trevligt och jag pratade med både Sören och Liselott. De var förlagda på samma ställe

Nattsudd (2005-07-30)

Liten Mellan Stor

Mattias blev hungrig, så då kom Raviolin fram.

Liten Mellan Stor

Här sitter vi på gräsmattan och diskuterar. Måns och Ingelög håller värmen tillsammans.

Liten Mellan Stor

Nattsuddet tar fram det mer djuriska av oss och Ingelög verkar ha visst överinseende med den Neandertalaren i vars knä hon sitter. Man får ju ta dem som de kommer eller nåt. ;O)

Liten Mellan Stor

Så ja, mycket bättre!


Magnus Danielson <cfmd at bredband dot net>